Τελευταία Νέα

Πρώην Ε.Γ. Μίκρας

Το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας είναι το μεγαλύτερο εθνικό αθλητικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας. Η κατασκευή του άρχισε το 1980 και μέχρι και σήμερα συνεχώς επεκτείνεται με καινούριες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το Ε.Γ. Μίκρας καλύπτει μία έκταση περίπου 80 στρεμμάτων. Στην έκταση αυτή βρίσκονται και λειτουργούν ήδη δύο σύγχρονα κλειστά γυμναστήρια (Μίκρα 1 και Μίκρα 2), και από το 2008 το κλειστό Μ3(χαντμπολ), κλειστό γυμναστήριο ενόργανης-ρυθμικής και τραμπολίνο, ένα κλειστό και δύο ανοιχτά γυμναστήρια beach volley, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, ένα ανοιχτό γήπεδο χειροσφαίρισης, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5, έξι γήπεδα τένις, ένας τοίχος εκμάθησης τένις, κλειστό γυμναστήριο βαρέων αθλημάτων, αίθουσα ενδυνάμωσης, φυσιοθεραπευτήριο, αίθουσα συνεδρίων .Στο Ε.Γ. Μίκρας ανήκει επίσης και το κλειστό γυμναστήριο του Βότση στο οποίο υπάρχει και αίθουσα άρσης βαρών. Όλα αυτά περιβάλλονται από όμορφα διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους με άνετους χώρους πάρκινγκ.

Στο γυμναστήριο επίσης φιλοξενούνται το Α.Σ.Ε.Α.Δ, τα γραφεία του Συνδέσμου Προπονητών Μπάσκετ, η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης, τα γραφεία Β.Ε της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας , τα γραφεία της Ένωσης Σωματείων Πάλης και τα γραφεία της Ένωσης Σωματείων Γυμναστικής Β.Ε., τα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Βόλεϊ Β.Ε. και τα γραφεία της ένωσης Γυμναστών Γυμναστικής.

Η προαναφερόμενη εικόνα συμπληρώνεται με την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίων Τ19 και με την ολοκλήρωση του Ξενώνα.

Στα 24 χρόνια λειτουργίας του το γυμναστήριο έχει φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις, εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντ-μπολ, τένις, πάλης, άρσης βαρών, ενόργανης-ρυθμικής – τραμπολίνο-αεροβικής γυμναστικής-ακροβατικής γυμναστικής κ. ά., πρωταθλήματα των ενόπλων δυνάμεων, πρωταθλήματα εργαζομένων ,διάφορα σεμινάρια, σχολές προπονητών μπάσκετ, βόλεϊ, χαντ-μπολ της Γ.Γ.Α. και διαθέτει τις κατάλληλες τεχνικές υποδομές για τηλεοπτική κάλυψη. Στο χώρο φιλοξενούνται επίσης τμήματα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής) – Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) καθώς επίσης και αθλητικά σχολεία. Ο περιβάλλον χώρος του γυμναστηρίου είναι ιδανικός για σχολικές εκδρομές τόσο λόγω της διαμόρφωσής του όσο και λόγω της τοποθεσίας του καθώς το γυμναστήριο βρίσκεται μέσα στη φύση και δίπλα στη θάλασσα. Στο χώρο του Γυμναστηρίου λειτουργεί καθημερινά σύγχρονα οργανωμένο κυλικείο

Το Ε.Γ. Μίκρας καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες αθλούμενους απο διάφορα σωματεία. Επίσης, στο γυμναστήριο προπονούνται η Εθνική Ομάδα Goalball γυναικών, η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών, το κλιμάκιο του βόλεϊ παίδων,μπάσκετ,χαντμπολ,beach-volley κ. ά. Επίσης, στα γήπεδα του τένις όπως επίσης και στο ποδοσφαίρου 5χ5 γυμνάζονται καθημερινά σύλλογοι και πολίτες κατόπιν επιλογής τους.

Τα Γυμναστήριο ήταν επίσημο Ολυμπιακό Προπονητήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες "ΑΘΗΝΑ 2004" και για το λόγο αυτό εξοπλίστηκε με σύγχρονο εποπτικό και αθλητικό υλικό. ( συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης )

Ε.Α.Κ.Θ. © 2016 • Privacy Policy