Τελευταία Νέα

Πρώην Ναυταθλητικό

Το ΕΘΝΙΚΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ προέκυψε από τη συνένωση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ και του ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, το 2000 (ΦΕΚ Β 847 2000). Το ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ θεμελιώθηκε με παραχώρηση του χώρου από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΘ) το 1965 και λειτούργησε το 1975 με τους βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης. Το ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ, εγκαινιάστηκε με αγώνες κολύμβησης των ομάδων της Θεσσαλονίκης το 1978. Η έκταση του ανέρχεται σε 70 στρέμματα περίπου.

Το Εθνικό Κολυμβητήριο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το ΑΠΘ, το ΑΧΕΠΑ και τις φοιτητικές εστίες, σε οικόπεδο 14.540 m2. Στεγάζει 3 δεξαμενές κολύμβησης, (δυο σκεπαστές, 25μ. και εκμάθησης, καθώς και μια υπαίθρια 50μ.), κυλικείο, γυμναστήριο και αποδυτήρια. Το οικόπεδο παραχωρήθηκε από το ΑΠΘ στη ΓΓΑ το έτος 1965 και κατόπιν οικοδομήθηκαν τα διάφορα σήμερα υφιστάμενα κτίσματα. Η θέση του είναι μοναδική διότι βρίσκεται σε πλαγιά λόφου με εξαιρετική θέα, δίπλα στο περιαστικό άλσος του Σεϊχ Σου και ταυτόχρονα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δίπλα στο campus του ΑΠΘ.

Το Ποσειδώνιο Κέντρο βρίσκεται στην ανατολική παραλιακή πλευρά της πόλης επί της οδού Μ. Κάλλας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, επί της παραλίας σε οικόπεδο 55 στρεμμάτων περίπου. Στεγάζει τρεις δεξαμενές, δυο σκεπαστές, 50 μ. και εκμάθησης, καθώς και μια 50 μ. υπαίθρια, με αντίστοιχους χώρους κερκίδων, γυμναστήριο, κυλικείο, άλλους χώρους, αποδυτήρια, λουτρά. Ανοικτά και σκεπαστά γήπεδα τένις, καθώς και ανοικτούς χώρους αθλοπαιδιών.

Στις εγκαταστάσεις του γυμνάζονται καθημερινά αθλητές και αθλήτριες 10 Ολυμπιακών Αθλημάτων: Κλασικής Κολύμβησης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Καταδύσεων, Συγχρονισμένων Καταδύσεων, Κλασικής Κολύμβησης με Αναπηρία, Τριάθλου, Πpεντάθλου, Τένις, Υδατοσφαίρισης Ανδρών – Γυναικών. Σημαντικός αριθμός σωματείων της πόλης και των γύρω περιοχών εκπαιδεύουν έναν μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών στα αθλήματα του Υγρού Στίβου.

Επίσης φοιτητές Πανεπιστημίων, μαθητές σχολείων, το κοινό της πόλης και ασκούμενοι άλλων φορέων προσέρχονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Οι ώρες λειτουργίας του Κέντρουείναι:

Καθημερινά Από 6:00 έως 11:00 το βράδυ.

Το Σάββατο και την Κυριακή διεξάγονται αγώνες.

Το Εθνικό και το Ποσειδώνιο, εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ασκούμενους, αθλητές, πολίτες, φοιτητές ή μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, με πολυετή προσφορά στην αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Πέραν των αγώνων Επιπλέον πληθώρα αγώνων διεξάγονται σε τοπικό, περιφερειακό, Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο συγκεντρώνοντας χιλιάδες θεατές και φίλους του Υγρού Στίβου, καθώς και άλλες διοργανώσεις που γίνονται στους χώρους του Κέντρου, όπως Μπάσκετ, Τένις και Ποδόσφαιρο εντός ολίγου χρονικού διαστήματος, πέραν των αθλημάτων του νερού, αυξάνουν σημαντικά τον αριθμό ανθρώπων που έρχονται στους χώρους εδώ και 40 χρόνια περίπου.

Ε.Α.Κ.Θ. © 2016 • Privacy Policy