Η Διοίκηση των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της ιεράρχησε τα προβλήματα και προσπάθησε να προγραμματίσει την λύση τους .

Ένα από αυτά ήταν και το Αθλητικό Κέντρο της Άρσης Βαρών που κατασκευάστηκε για την άθληση των βαρέων αθλημάτων .

Μια καταπληκτική αθλητική εγκατάσταση που παραλήφθηκε από την Γ..Γ. Α. τον Φεβρουάριο του 2012 και κόστισε 2,5 εκατομμύρια Ευρώ στο πέρασμα του χρόνου η εγκατάλειψη , οι φθορές και οι κλοπές καθιστούσαν επιτακτική την ανάγκη επιδιόρθωσης και χρήσης του.

Ξεκίνησε επικοινωνία με Ομοσπονδίες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την χρήση τους και καλέστηκαν από το Δ.Σ. σε συνάντηση στο Αλεξάνδρειο Μέγαρο .

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης Τραμπάκουλος Δημήτριος και ο Γ.Γραμ. Κ. Αθανασίου Ξενοφών , ο Ολυμπιονίκης Παύλος Σαλτσίδης ,ο Αμοιρίδης Κων/νος , ο Γ. Γραμ. Της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Καρλός Κων/νος , ο Πρόεδρος της Τ.ΕΜ.Θ. Καζακλής Κων/νος , ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ITF Αναστάσιος Βαλασιάδης με τον Ταμία Ζωγράφο Μιχάλη και Ε.Γραμμ. Φιτζιο Παναγιώτης.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση συμφώνησαν όλοι να διερευνηθεί η συνεργασία και η χρήση του Αθλητικού Κέντρου από όλες τις Ομοσπονδίες και ορίστηκε επιτροπή που θα ασχοληθεί με τις διαδικασίες χρήσης.

Μετά από συνάντηση αυτής της επιτροπής αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Τεχνική υπηρεσία των Ε.Α.Κ Θεσσαλονίκης να κοστολογηθεί η αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου που θα συμμετέχουν αναλογικά όλες οι Ομοσπονδίες , σε συνεργασία να βρεθεί ο τρόπος χρήσης του και να επικυρωθεί από τις αντίστοιχα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών. Παράλληλα η Διοίκηση των Ε.Α.Κ. θα είναι δίπλα τους για να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί και ευχαριστεί τις Ομοσπονδίες για την θετική προσπάθεια στην αξιοποίηση του χώρου .

Το Δ.Σ. των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης πιστεύει ότι ένα αθλητικό κόσμημα της Θεσσαλονίκης θα δοθεί σύντομα για χρήση στους αθλητές των βαρέων αθλημάτων που θα προπονούνται σε άρτιες συνθήκες ώστε στο άμεσο μέλλον να χειροκροτήσουμε νίκες με τις Εθνικές ομάδες.

Ε.Α.Κ.Θ. © 2016 • Privacy Policy