Νέο σύγχρονο προπονητήριο τζούντο με σύμπραξη ΕΑΚΘ και Αστυνομίας

Ένα νέο σύγχρονο διεθνές προπονητητικό κέντρο του τζούντο ήταν το αποτέλεσμα της σύμπραξης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Η διοικούσα επιτροπή των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε σχετικό αίτημα της ΓΑΔΘ και παραχώρησε στο νεοϊδρυθέν τμήμα τζούντο της ένα χώρο στο υπόγειο του Αλεξανδρείου Μελάθρου για τις ανάγκες άθλησης των ένστολων στο συγκεκριμένο άθλημα. Οι αστυνομικοί θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση, που είναι απαραίτητη για την ικανότητά τους και ως εκ τούτου για την προστασία των πολιτών κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Με έξοδα της ΓΑΔΘ ο χώρος επισκευάστηκε και εξοπλίστηκε κι έτσι δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο διεθνές προπονητικό κέντρο του τζούντο, το οποίο δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους ένστολους αλλά θα λειτουργεί και ως προπονητικό κέντρο των τζουντόκα της Εθνικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων. Σημαντική συμβολή στο εγχείρημα είχε ο εθνικός προπονητής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Περικλής Ψαλλίδας.

«Το τζούντο είναι το άθλημα στο οποίο εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί σε όλο τον κόσμο. Με πρωτοστάτες τον  διευθυντή της ΔΑΕΘ, Ταξίαρχο Γεώργιο Δούβαλη και τον Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο Φώτη Δομζαρίδη και φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, δουλέψαμε πάρα πολύ και αποκτήσαμε ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών προπονητήριο τζούντο, από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους αστυνομικούς και μετά από ένα μήνα λειτουργίας έρχονται πάνω από 100 άτομα στις προπονήσεις. Παράλληλα λειτουργεί ως κέντρο Εθνικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενούμε αντίστοιχες Εθνικές ομάδες άλλων χωρών για κοινές προπονήσεις. Επόμενος στόχος είναι να δεχτούμε κάποιες ώρες της ημέρας παιδιά από τα χωριά SOS, προκειμένου να τα φέρουμε κοντά στον αθλητισμό και το τζούντο», σχολίασε ο εθνικός προπονητής, Περικλής Ψαλλίδας.